Ellen Rimbauerin päiväkirja

Rose Redin-sarjan edeltävistä vaiheista kertova Ellen Rimbauerin päiväkirja paljastaa 1900-luvun alussa kunnianarvoisan vanhan rouvan ja huikentelevaisen teollisuuspampun avioliiton kieroutumat, ja valtavan, eloon heränneen seattlelaisen kartanon karmeat alkuvaiheet. Päiväkirjan katkelmat seuraavat kuolettavien tapahtumien sarjaa liittyen Rose Red-nimiseen tilaan. Nämä tapahtumat tekevät Ellenistä – viattomasta ja alistuvasta vaimosta – naisen, joka joutuu talossaan piilevien pimeiden voimien riivaamaksi.

Ellen Rimbauerin päiväkirja on vuonna 2003 valmistunut elokuva. Sen on käsikirjoittanut Stephen King Ridley Pearsonin kirjan The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red pohjalta.

Ellen Rimbauerin päiväkirjan minut sai katsomaan se, että olin aiemmin jo nähnyt Rose Redin ja tahdoin tietää lisää tuosta mystisestä kauhujen talosta ja sen historiasta. Ja kuinka ollakaan, sain tämän elokuvan käsiini ja katsoin sen.

Rose Red jäi edelleen arvoitukseksi. Miksi kartanosta tuli sellainen kuin tuli, jäi yhä pimentoon. Tietenkin historiaa tuli selviteltyä ja joihinkin kysymyksiin saatiin jopa vastauksia. Mutta miksi juuri Rose Redissä tapahtui sellaisia asioita? Liian monet kysymykset jäivät auki.

Näyttelijöistä mieleenpainuvimmat olivat Lisa Brennerin esittämä Ellen sekä Tsidii Le Loka näyttelemä Sukeena. Steven Brandin esittämä John Rimbauer puoleestaan jäi hieman etäiseksi, samoin Adamin ja Aprilin hahmot.

Muuten elokuva on ihan toimiva ja onnistunut: musiikit, lavastukset ja ohjauskin. Ne avoimeksi jääneet kysmykset vain jäivät häiritsemään.

 

Nyt saat kuulla kummituksen tarinan hänen itsensä kertomana

Alkuperäinen nimi: The Diary of Ellen Rimbauer

Ohjaus: Craig R. Baxley

Käsikirjoitus: Stephen King Ridley Pearsonin kirjan pohjalta

Pääosat: Lisa Brenner – Ellen Rimbauer

Steven Brand – John Rimbauer

Tsidii Le Loka – Sukeena

Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 2003

Kesto: 85 min

Ikäraja: K11