Rose Red

 

Kummitteleeko Rose Redin kartanossa? Professori Joyce Reardon kutsuu kuusi ihmistä – joista kullakin on joku tietty yliluonnollinen kyky – ottamaan asiasta selvää. Tarkoituksena on jälleen herättää kartanon uinuvat paranormaalit voimat, Joten laita päivämäärä muistiin kalenteriisi. Ja ehkä kannattaa hankkia tuntuva henkivakuutuskin. Kartanon ovat ovat auki. Astu sisään omalla riskillä. Koska Rose Red ei ole mikä tahansa paikka. Se on ilmiselvä tuomion palatsi.

 

Rose Red on Stephen Kingin itsensä käsikirjoittama kauhuminisarja. Se on valmistunut vuonna 2002.

Sarja on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Ja kuten aiemmin jo olen todennut, tämä voisi olla eräänlainen jatko-osa Carrielle, sillä yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista on autistinen, telekineettisiä voimia omaava Annie.

Hahmot ovat kiinnostavia ja erilaisia. He eivät välttämättä toimi hyvin yhdessä, mutta näyttelijäntyö pelaa ja hahmojen suhteiden kehittymistä on jännittävää seurata. Eritoten mieleeni jäi Kimberly J. Brownin huikea roolisuoritus Anniena sekä Nancy Travis hieman sekopäisenä tutkijana. Mainitsemisen arvoisena seikkana pidän tässä vielä sen, että Stephen King itse tekee sarjassa cameo-roolin pizzalähettinä.

Rose Redin tarina jää hieman auki, sillä sarjassa keskitytään lähinnä talon ”herättämiseen” ja yliluonnollisuuteen. Historiaan ei juurikaan perehdytä, mitä nyt hieman siinä alussa. Mielenkiinnolla kuitenkin seuraa, kuinka talo ”nielee” ihmisiä yhden kerrallaan.

 

Jotkut talot ovat pahoja

 

Alkuperäinen nimi: Rose Red

Ohjaus: Craig R. Baxley

Käsikirjoitus: Stephen King

Pääosat: Nancy Travis – Joyce Reardon

Matt Keeslar – Steve Rimbauer
Kimberly J. Brown – Annie Wheaton
Melanie Lynskey – Rachel Wheaton
Judith Ivey – Cathy Kramer
Matt Ross – Emery Waterman
Julian Sands – Nick Hardaway
Kevin Tighe – Victor Kandinsky
Emily Deschanel – Pam Asbury
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2002
Kesto: 245 min
Ikäraja: K15



Tervetuloa taloon, jota pahan voimat kutsuvat kodiksi